Nieuws

 

Ambitieuze samenwerking BMK Creditmanagement en Goorts+Coppens advocaten|adviseurs A 07 juni 2018

Graag vertellen we dat  we een samenwerking aan zijn gegaan met BMK creditmanagement. Na goede voorbereidende gesprekken, om tot een ambitieuze en mooie samenwerking te komen,  hebben Leon Koppen van BMK en Guido Goorts van Goorts + Coppens op 22 mei de handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst.

 

Lees meer
Ben je klant bij Recht Direct? Dan krijg je korting! A 11 januari 2017

Als je klant bent bij Recht Direct  krijg je € 100,- korting op een GCA-Incasso abonnement. 

Lees meer
Gratis inloopspreekuur A 29 augustus 2016

Goorts + Coppens streeft ernaar om de drempel naar de advocatuur zo laag mogelijk te houden. Daarom houden wij wekelijks op elke locatie een gratis inloopspreekuur.  

Lees meer
Tips & tricks over incasso’s nodig? Kom langs! A 29 augustus 2016

Debiteuren stellen nog steeds betalingen het liefste tot het laatste moment uit, of erger er wordt helemaal niet betaald. Om te voorkomen dat u voor niets werkt, kunt u veel doen, onder meer door uw debiteurenbeheer op orde te hebben. Tijdens deze bijeenkomst zullen we in vogelvlucht de verschillende stappen in het debiteurenproces behandelen en met name aandacht besteden aan hoe u een hoge debiteurenstand kunt voorkomen en hoe u uw debiteurenproces het beste kan inrichten. Benieuwd naar hoe u ervoor kunt zorgen dat uw geld echt binnenkomt? Goorts + Coppens organiseert een informele bijeenkomst waarbij u in korte tijd belangrijke tips en tricks krijgt, die u een stap verder kunnen helpen.

Lees meer
Problemen met incasseren? Incassokosten vorderen! A 24 juni 2014

Het is voor ondernemers sinds 13 juni eenvoudiger geworden om buitengerechtelijke incassokosten vergoed te krijgen. Dit is het gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad over de zogenaamde ‘veertiendagenbrief’.

Lees meer
Bitcoin geld of niet? A 26 mei 2014

Volgens de rechtbank Overijssel niet. Een Bitcoin is geen geld in de zin van de wet, maar moet worden gezien als een ruilmiddel.

Lees meer
Nieuwe regels Pandbelening A 23 mei 2014

Wie voor een korte periode dringend verlegen zit om geld en bijvoorbeeld daarvoor niet terecht kan bij een bank, bestaat ook de mogelijkheid om (soms waardevolle) roerende zaken bij een pandhuis te brengen. Dit om deze zaken tijdelijk in ruil voor contant geld te belenen. Voor deze vorm van tijdelijke kredietverlening, ook wel pandbelening genoemd, gaan met ingang van 1 juli 2014 strengere regels gelden. Per 1 juli 2014 wordt namelijk de nieuwe Pandhuiswet ingevoerd.

Lees meer
Financieel zwaar weer A 25 februari 2014

De zogenaamde stille bewindvoering is populair. Erg populair. In het oog springende voorbeelden zijn die van de winkelketen Schoenenreus, champignonteler Prime Champ en lingeriefabrikant Marlies Dekkers. Maar in veel meer gevallen dan deze, zijn de afgelopen tijd bij een naderend faillissement, bewindvoerders benoemd die “in stilte” werkten aan een doorstart van een bedrijf of instelling.

Lees meer
Aanmaning ontvangen? Check de incassokosten! A 17 december 2013

De problematiek rondom het vorderen van incassokosten is weer volop in het nieuws. Het VCMB heeft op 5 november 2013 een rapport gepresenteerd waarin onderzoek is gedaan naar de misstanden bij aanmaningen. Het blijkt dat er naast de incassokosten nog steeds allerlei andere kosten in rekening worden gebracht die op grond van de wet verboden zijn. Denk daarbij aan: administratiekosten, kantoorkosten en aanmaningskosten.  Dit ondanks het feit dat de wetgeving vorig jaar is aangepast om consumenten en eenmanszaken te beschermen tegen onredelijk hoge incassokosten. Daarom wordt hier de nieuwe regelgeving, in werking getreden op 1 juli 2012, nogmaals kort uiteengezet.

Lees meer